Kwaliteitsbeleid

Bij Hommerson zorg is kwaliteit niet slechts een belofte, maar een fundamentele pijler van onze dienstverlening in de huishoudelijke zorg. We streven ernaar om onze cliënten de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg te bieden, waarbij we continu streven naar verbetering en innovatie. Ons kwaliteitsbeleid omvat een nauwgezette selectie van gekwalificeerd personeel en voortdurende training en ontwikkeling.

Onze aanpak omvat:
1. Deskundig personeel:
We investeren in de juiste mensen, die niet alleen over de vereiste vaardigheden beschikken, maar ook toegewijd zijn aan het leveren van zorg met empathie en respect.

2. Individueel afgestemde zorg:
We begrijpen dat elke cliënt unieke behoeften heeft. Daarom streven we ernaar om onze zorg op maat te maken, met aandacht voor de specifieke wensen en omstandigheden van elke cliënt.

3. Continue evaluatie en verbetering:
We hechten waarde aan feedback en streven naar voortdurende verbetering. Door regelmatig te evalueren en te leren van onze ervaringen, kunnen we onze zorgdiensten steeds verder optimaliseren.

4. Transparante communicatie:
Open en transparante communicatie is essentieel voor het opbouwen van vertrouwen en het bieden van de best mogelijke zorgervaring. We moedigen open dialogen aan tussen cliënten, hun families en onze zorgverleners.